IT-Säkerhet

Hur säker är er IT-miljö?  Då det mesta har flyttats till molnet så ställer det höga krav på företagets IT-säkerhet.  Att skydda sig helt mot incidenter är svårt men man kan ge sig bättre förutsättningar för att minimera dom.

För att ni som kund ska känna att er IT-miljö har ett bra grundskydd har vi ett säkerhetspaket med ett övervakningssystem, antivirus och backup av Microsoft 365.

Övervakning

Ett av de största säkerhetshålen i en verksamhet är datorer som inte är uppdaterade. Med vårt övervakningsprogram får vi varningar när det finns uppdateringar i operativsystem, antivirus, program etc. Vid behov så kan vi även på ett enkelt sätt ta över datorn och fjärrstyra den när ni behöver hjälp med något.

Antivirus

Ett antivirusprogram är ett program som aktivt eller på begäran söker efter, tar bort eller reparerar filer som är infekterade av datorvirus.  De kan även upptäcka och oskadliggöra andra skadliga former av främmande exekverande kod såsom trojanska hästar, spionprogram och maskar.  

Backup 365

I Microsoft 365 ingår ingen riktig backup vilket många tror. Därför behövs det en backup som säkerställer att dokumenten finns kvar.